5 november 2019

Jaargids Natuurbeheer 2018 gepubliceerd

We hebben er de hele zomer hard aan gewerkt en het resultaat mag er zijn: een uitgebreide gids die voor PWN de staat van de duinnatuur beschrijft in woord en beeld.

De duinen die drinkwaterbedrijf PWN beheert, behoren tot de meest gevarieerde en soortenrijke landschappen van Nederland. Dat komt door hun enorme variatie: kalkrijk en kalkarm, zout en zoet water, jonge, stuivende duinen, en oudere duinen met bos. PWN beheert de natuur in de duinen in opdracht van de Provincie Noord-Holland en doet dat op een zo duurzaam en ecologisch mogelijke manier.

Voor het tweede jaar stelden we voor PWN een jaargids samen die alle aspecten van het natuurbeheer tegen het licht houdt. De gids beschrijft de ecologie in de gebieden, rapporteert over biodiversiteit en laat door het hele rapport heen zien hoe onderzoek bijdraagt aan kennis van de natuur.

Bijzonder dit jaar is dat we voor het design prachtige natuurfoto’s konden gebruiken. Ze komen van PWN-boswachter Ruud Maaskant, die een selectie van zijn werk momenteel exposeert in bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Meer weten overr deze jaargids? Bel: 023 551 54 88 of stuur ons een berichtje.