Maak een communicatieve CSRD-rapportage - Buro Jung

Het gonst in Nederland over duurzaamheid, duurzaamheidsrapportage en duurzaamheidsverslagen. Aanleiding is de CSRD en de uitwerkingen daarvan in de ESRS, de nieuwe Europese wetgeving die vele organisaties verplicht tot een geïntegreerd jaarverslag; zeg maar een gecombineerd bestuurs- en duurzaamheidsverslag. Maar daar blijft het niet bij…

Want de CSRD stelt hoge eisen aan de ESG-rapportage, op zijn zachtst gezegd: dat doe je niet zomaar even als communicatiepro, of duurzaamheidsmanager. De ESRS-en geven nogal nadrukkelijk aan hoe je je verslag samenstelt (hoe bepaal je je materiële thema’s?), hoe je het verslag opbouwt, en wat je moet vertellen en aan data moet rapporteren.

En enige haast is nu geboden, want veel ‘grote’ organisaties zijn verplicht al over 2025 te rapporteren conform de CSRD. Je kunt het zien als een verplicht nummer, maar ook als een kans voor je ESG- of duurzaamheidsbeleid, én je communicatie. Dan wordt het duurzaamheidsverslag of je ESG-rapport een vliegwiel naar beter presteren én profileren.

Lees het whitepaper van René. Dan ben je in één keer bij!

DOWNLOAD HET CSRD-WHITEPAPER >